Cu voturile tuturor celor 33 de aleși participanți la o ședință online desfășurată luni, Consiliul Județean Bihor a aprobat asocierea cu Consiliul Local Lunca pentru înființarea unei rețele de gaze în această comună, precum și a unei asocieri cu Consiliul Local Ștei, în scopul realizării în comun a unui serviciu de distribuție a gazelor naturale în acest oraș. Județul va contribui la ambele proiecte cu câte 1 milion de lei, dar și cu asistență tehnică.

Potrivit acordurilor de asociere, CJ Bihor se va ocupa de cea mai mare parte a demersurilor birocratice, în timp ce consiliile locale vor suporta, împreună cu firmele care vor face lucrările, diferențele până la contravaloarea totală a fiecărei investiții.

În comuna Lunca, proiectul prevede înființarea unei rețele de gaze naturale în satele Lunca, Hotărel, Seghiște, Sîrbești și Șuștiu, iar în Ștei pe cuprinsul orașului.

Tot CJ Bihor și-a asumat să participe la organizarea procedurii de achiziție publică pentru realizarea rețelelor și pentru concesionarea serviciului de distribuție a gazelor, precum și la monitorizarea implementării proiectelor și la recepționarea lor finală.

Sprijiinul acordat unităților administrativ-teritoriale din Bihor interesate să își facă rețele de gaz face parte dintr-un program anunțat în luna august de vicepreședintele CJ Bihor Mircea Mălan, potrivit căruia în fiecare an instituția va aloca 1 milion de euro pentru a le ajuta să-și înființeze rețele de gaz.

Până acum, au mai fost alocați câte 1 milion de lei în acest scop comunelor Tinca și Sânnicolau Român.