Prin noul purtător de cuvânt, provenit din lumea presei, Consiliul Judeţean Bihor anunţă că îşi schimbă portalul de internet, pentru a oferi o cât mai bună accesibilitate şi transparenţă. De la 1 ianuarie 2021, site-ul www.cjbihor.ro va conţine toate informaţiile despre organigrame, salarii şi achiziţii ale acestei instituţii şi ale celor subordonate, iar „din respect pentru bihorenii de etnie maghiară” hotărârile cu caracter normativ vor fi disponibile şi în limba maghiară.

La vedere

"În scopul eficientizării activităţii Consiliului Judeţean Bihor şi pentru a asigura o mai bună accesibilitate, noua conducere a luat decizia să înceapă reconfigurarea paginii de internet a instituţiei, procedură care ar urma să se finalizeze până în primăvara anului viitor, astfel încât informaţiile publice să fie la îndemâna cetăţenilor", se arată în comunicatul de presă semnat de noua purtătoare de cuvânt, Bianca Firezar.

Potrivit comunicatului, începând cu 1 ianuarie 2021, CJ Bihor şi instituţiile subordonate vor publica pe site-urile proprii "organigramele, salarizarea, procesele verbale ale achiziţiilor publice şi toate celelalte cheltuieli".

Totodată, "din respect pentru bihorenii de etnie maghiară", tot de la 1 ianuarie 2021, hotărârile cu caracter normativ din Monitorul Oficial al judeţului vor fi traduse şi în limba maghiară, în acest scop fiind delegat un funcţionar din cadrul Serviciului Relaţii Publice şi Relaţii Externe, şi anume Rais Istvan, fost redactor şef al cotidianului Bihari Naplo, angajat la CJ anul trecut, iniţial în calitate de consilier personal al preşedintelui Pasztor Sandor.

De la Digi24

Comunicatul care anunţă, practic, transparentizarea totală a CJ Bihor este primul semnat şi transmis de noul purtător de cuvânt al instituţiei, Bianca Firezar. În vârstă de 28 de ani, ea a absolvit Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii Bucureşti în anul 2015. Din 2017, a fost angajată ca reporter la Digi24 Oradea, iar în primăvara anului 2019, după desfiinţarea postului local, a fost cooptată în echipa de la Bucureşti a aceleiaşi televiziuni, unde a activat până de curând. La Digi 24, Bianca Firezar a fost reporter pe secţia socio-economic, răspânzând de materiale legate de domeniile transporturi, finanţe şi bănci, dar şi alte subiecte economice.

Tânăra a fost angajată acum pe unul dintre cele 3 posturi de consilieri din cabinetul preşedintelui Consiliului Judeţean Bihor, dar a preluat în principal atribuţiile de comunicare cu mass media. Asta după ce, prin promovarea noii organigrame, Ilie Bolojan a desfiinţat Biroul de presă al CJ Bihor, unde erau mai multe posturi în mandatul precedent. 

De asemenea, la cabinetul preşedintelui CJ a mai fost angajată o tânără, Alina-Maria Balaj, absolventă de Jurnalism şi Relaţii Internaţionale la Oradea, de masterat la Roma şi doctorandă în Comunicare Instituţională, tot la Roma. Aceasta îl va sprijini pe preşedintele CJ, Ilie Bolojan, în ceea ce priveşte comunicarea în cadrul instituţiei, relaţia cu departamentele interne, dar şi cu primarii din judeţ.