Consiliul Judeţean e hotărât să atace cu recurs sentinţa de retrocedare a clădirii Policlinicii Mari din strada Republicii 35 revendicată de Ordinul Călugăresc "Mizericordian" Oradea prin Episcopia Romano-Catolică.

Pentru a-şi majora şansele de reuşită, aleşii bihoreni, reuniţi luni în şedinţă ordinară, au hotărât ca instituţia să apeleze la serviciile unei case de avocatură în procesul intentat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

"Trebuie să ne pregătim temeinic pentru această etapă de confruntări, fapt pentru care am considerat necesar să apelăm la o casă de avocatură. Ne judecăm deja de câţiva ani şi dacă procesul mai durează mult vom asista la autodemolarea clădirii", le-a spus consilierilor judeţeni preşedintele CJ, Cornel Popa.

Preşedintele Popa le-a spus aleşilor că achiziţia serviciilor juridice de consultanţă, asistenţă şi reprezentare se vor face pe criteriul celui mai mic preţ iar contractul cu firma câştigătoare va fi supus în prealabil aprobării CJ Bihor.

Contractarea unei case de avocatură a fost aprobată de CJ cu unanimitate de voturi în opoziţia celor şase reprezentanţi ai UDMR care au ţinut să se abţină de la vot.

"Din câte ştim, procesul pe fond a fost pierdut. Grupul UDMR se va abţine de la vot. Încă de la bun început punctul nostru de vedere a fost că nu trebuie să mergem în proces, ci să retrocedăm clădirea", a declarat consilierul judeţean Alexandru Sarkozi.

Clădirea din strada Republicii 35, care a fost construită în perioada 1899 - 1990 cu destinaţia de Palat al Finanţelor, iar între anii '70 şi 2008 a găzduit Policlinica Spitalului Judeţean, este disputată de mai bine de un deceniu de Consiliul Judeţean şi Episcopia Romano-Catolică.

Estimat la circa 5 milioane euro, imobilul a fost restituit anul trecut Ordinului Mizericordian de către Comisia specială de retrocedare aflată în subordinea Guvernului. CJ a atacat decizia la Curtea de Apel, dar în aprilie 2013 instanţa a menţinut decizia, fapt pentru care instituţia a făcut recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Citeşte pe aceaşi temă şi: Ultima şansă: Episcopia Romano-Catolică este la un pas de a obţine Policlinica Mare