Niciunul dintre funcţionarii Consiliului Judeţean Bihor nu trebuie să se teamă că va rămâne pe drumuri, a anunţat, joi, preşedintele Radu Ţîrle.

"Am studiat proiectul normativului de personal în unităţile administraţiei publice elaborat de Guvern şi pot spune că ne încadrăm în prevederile acestuia", a spus Ţîrle.

Preşedintele CJ a arătat că, în prezent, instituţia are 160 de posturi, iar potrivit actului normativ va trebui să aibă doar 150, dar niciun angajat nu va fi dat afară, deoarece pe de o parte "avem câţiva colegi care se pensionează, iar alte posturi vacante nu au fost ocupate".

"Ne-ar fi prins bine orice reducere a cheltuielilor de personal, dar ne bucurăm că putem avea în vedere că şi angajaţii noştri au familii, rate de plătit, şi alte probleme, astfel că ar fi avut de suferit dacă intrau în şomaj", a mai spus Ţîrle.

Şeful CJ a mai anunţat, în aceeaşi ordine de idei, că cele mai recente concursuri de ocupare a unor posturi au avut loc chiar săptămâna aceasta, doi dintre funcţionarii din instituţie devenind şefi de servicii, la Serviciul de Relaţii cu Publicul, respectiv Serviciul Drumuri Judeţene.