Ştiam de ceva vreme că fondurile pentru modernizarea aeroportului din Oradea sunt ca rezolvate. Ba chiar am prezis că, la aflarea veştii, cei care vor ieşi cu comunicate pompoase vor fi şefii de la Consiliul Judeţean, nu cei care l-au trimis pe Marcel Boloş în Capitală cu sarcină să facă rost de bani pentru Bihor.

Pentru cei care cunoşteau întreaga poveste cu banii pentru aeroport este clar că meritul obţinerii fondurilor e la alţii, nicidecum la cei care prestează la staţiunea balneară condusă acum de domnul Cornel Popa. Şi e ghinionul nostru, al tuturor, că actualii şefi de la Judeţ, de toate culorile politice, n-au influenţă mai mare la Bucureşti.

Etapa cu construcţia pistei poate că va fi gestionată de Consiliul Judeţean. Dar urmează partea cea mai complicată: aducerea operatorilor, adică a companiilor aeriene fără de care întreaga şandrama nu este altceva decât o platformă betonată pe care aterizează ciorile.

Eu cred că atunci va fi momentul ca aeroportul să fie cedat Primăriei Oradea. Aşa cum CJ a renunţat la gestionarea Spitalului Judeţean pe motiv de incapacitate managerială, aşa cum a cedat temporar şi Teatrul pentru a fi renovat, tot aşa va trebui să lase şi aeroportul pe mâna altora mai vrednici, căci miza e prea mare. Şi nu-i văd capabili să administreze un aeroport în care vreme de 23 de ani n-au fost în stare să înlocuiască nici măcar femeia de serviciu.