Prima reuniune a Consiliului Judeţean Bihor din acest an, programată să aibă loc miercuri dimineaţă, va consfinţi încetarea calităţii de consilieri a trei membri care în urma votului din 9 decembrie 2012 au devenit parlamentari şi a unuia care a fost numit şef al unei instituţii deconcentrate din subordinea Guvernului.

În locul fostului lider al grupului UDMR din CJ, Szabo Odon, acum deputat în Colegiul 2 Săcueni, formaţiunea etnicilor maghiari a depus actele pentru validarea în calitate de consilier judeţean a lui Lakatos Ioan.

Din partea PDL, fostul consilier judeţean Liviu Laza Matiuţa, devenit deputat prin redistribuire, în Colegiul 4 Beiuş, va fi promovată în CJ fosta şefă a Spitalului Judeţean, doctoriţa Carmen Pantiş (foto), următoarea pe lista acestui partid la alegerile locale din 10 iunie. Pantiş s-a remarcat ca PDL-istă, la acea vreme, prin declaraţiile de susţinere la funcţia de primar al Oradiei nu a candidatului propriului partid, Mihai Groza, ci a UDMR-istului Cseke Attila, la fel cum o făcuse, de altfel, un alt candidat al PDL, de data aceasta la o poziţie de consilier municipal - Emeric Jenei.

Şi PPDD, din partea căruia fostul consilier judeţean Gheorghe Hulea a devenit deputat, tot prin redistribuire, în Colegiul 3 Aleşd, va avea un reprezentant nou în CJ, în persoana lui Vasile Petruţ, fost consilier local din partea PDL, dar migrat la formaţiunea din jurul OTV încă din primăvara anului trecut.

În fine, un alt patrulea nou membru al CJ va fi, de miercuri, PSD-istul Traian Costa, care îl va înlocui pe colegul său de partid Marius Rotar, numit la începutul acestei luni ca director general interimar al Inspectoratului Teritorial de Muncă Bihor, în locul PDL-istului Nicolae Hoduţ, "retrogradat" ca director adjunct.