Consilierii locali orădeni s-au întrunit marţi în şedinţă extraordinară pentru a vota mai multe proiecte de hotărâre propuse de Direcţia Management Proiecte cu Finanţare Internaţională (DMPFI).

Toate documentele înaintate aveau ca temă proiectul privind reabilitarea sistemului de termoficare urbană la nivelul municipiului pentru perioada 2009-2028 în scopul conformării la legislaţia de mediu şi creşterii eficienţei energetice.

Investiţia vizată este în valoare de 85 milioane euro, din care 65,5 milioane ar reprezenta finanţări nerambursabile din fonduri europene şi de la bugetul de stat.

"Singura modificare cu care venim acum în faţa dumneavoastră este legată de majorarea TVA de la 19% la 24%. Datorită acestei creşteri au trebuit refăcute toate calculele din analiza cost-beneficiu şi din studiul de fezabilitate. Toate documentele au trebuit actualizate", le-a spus consilierilor locali Marcel Boloş, şeful DMPFI.

Directorul a afirmat că actualizarea calculelor este cu atât mai importantă cu cât "acestea sunt ultimele documente cerute de autoritatea de mediere POS Mediu înainte ca proiectul să poată fi trimis la Bruxelles pentru aprobarea finanţării".

Toate documentele au fost aprobate de consilierii locali rapid şi fără comentarii, pe considerentul că modernizarea CET-ului în vederea creşterii eficienţei şi reabilitarea reţelelor de termoficare pentru reducerea pierderilor se numără printre priorităţile municipalităţii.