Dezbateri fără emoţii în Consiliul Local. Întruniţi, joi, în şedinţă ordinară, aleşii orădenilor au aprobat pe bandă rulantă de la amenajări de parcuri până la reabilitări de străzi. Cap la cap, aleşii au adoptat în circa 45 de minute nu mai puţin de 73 de hotărâri, majoritatea cu votul grupului PNL.

Pe lista investiţiilor aprobate de consilierii locali s-au numărat amenajarea de parcuri în zonele Silvaş şi Grigorescu, extinderea Pieţei Unirii în jurul catedralei Sfântul Nicolae şi realizarea unei legături între străzile Vasile Alecsandri şi Piaţa Independenţei pe lângă clădirea fostei întreprinderi Oradinum.

În cadrul şedinţei, aleșii orădenilor au mai aprobat indicatorii tehnico-economici ai lucrărilor de moderizare a străzilor Thomas Mann estimată la 528.600 lei, Arabilor (548.600 lei) şi Ioan Buşiţia (383.500 lei).

Lucrările, pe fiecare dintre cele trei străzi, vor avea un termen de predare de trei luni.

În încheierea şedinţei, primarul Ilie Bolojan a anunţat că aleşii orădenilor se vor reîntâlni în şedinţă extraordinară pe data de 3 mai, imediat după minivacanţa de 1 Mai, pentru dezbaterea unor hotărâri referitoare la proiecte europene care trebuiesc depuse înainte de sfârşitul săptămânii viitoare.