S-a hotărât, nu se privatizează! Proiectul de hotărâre privind externalizarea serviciilor de operare pe cale ferată din incinta Electrocentrale, propus de conducerea centralei, a fost respins de Consiliul Local la doar un vot diferenţă. Opoziţia celor şapte consilieri UDMR şi PDL prezenţi la şedinţă şi absenţa de la şedinţă a unor consilieri ai puterii a făcut ca proiectul de hotărâre să întrunească doar 17 voturi din partea coaliţiei USL în locul limitei minime de 18 impuse de lege.

Reprezentanţii opoziţiei nu s-au lăsat înduplecaţi de argumentele administratorului special al Electrocentrale Stănel Necula. "Această măsură va afecta circa 16 persoane, oameni pe care nu îi dăm afară, ci doar vor lucra pe viitor într-un mediu privat", a declarat Necula.

Administratorul special a cerut Consiliului Local avizul de principiu pentru externalizarea serviciilor feroviare de manevră şi liniilor de descărcare a combustibilului din centrală şi închirierea locomotivelor şi vagoanelor deţinute către un operator privat care ar fi urmat să fie stabilit prin licitaţie, indiferent că este vorba de CFR, GFR sau Unicom.

Respingerea proiectului prin vot l-a afectat cel mai tare pe administratorul special Stănel Necula, care acum trebuie să reia de la capăt inventarul măsurilor de redresare a societăţii.

"Prin externalizarea acestui serviciu societatea şi-ar fi redus cheltuielile cu circa 1,2 milioane lei pe an, iar prin închirierea utilajelor către firma privată ar fi atras venituri de încă 1,2 milioane lei pe an. În total este vorba de o pierdere de circa 600.000 euro pe an, bani pe care va trebui să îi cerem de la bugetul local", a spus dezamăgit Necula.

Având în vedere votul strâns este de aşteptat ca proiectul de hotărâre să fie repus de municipalitate în atenţia Consiliului Local în ultima şedinţă din acest an, care va avea loc cel mai probabil pe 19 decembrie. Dacă toţi consilierii locali ai USL vor fi prezenţi la şedinţă acesta are toate şansele să fie adoptat.