Orădenii vor plăti începând din luna septembrie mai mult pentru o legitimaţie de susţinător care permite accesul la Bazinul Olimpic. Întruniţi în şedinţă ordinară aleşii orădenilor au hotărât marţi, cu o singură abţinere, majorarea preţului actualelor legitimaţii de 50 lei pe lună la 75 lei pe lună, în vreme ce costul legitimaţiilor de 75 lei va fi majorat la 100 lei.

Valoarea celorlalte legitimaţii va rămâne neschimbată. Reprezentanţii Administraţiei Imobiliare Oradea au motivat prin raportul de specialitate majorarea de tarife prin scumpirea utilităţilor de la apă şi energie electrică până la energie electrică şi combustibili în condiţiile în care preţul legitimaţiilor a rămas nemodificat încă din anul 2009.

Se licitează deratizarea

Consilierii locali au mai hotărât cu unanimitate de voturi concesionarea pentru o perioadă de patru ani a serviciului de deratizare şi dezinsecţie. Această activitate este prestată în prezent de firma Deraton Timişoara, al cărui contract de delegare a serviciului va expira în luna noiembrie a acestui an.

Municipalitatea a propus spre adoptare proiectul de hotărâre deoarece are nevoie de circa 90 de zile pentru desemnarea noului operator. Întrucât acesta va fi ales pe bază de licitaţie publică reprezentanţii Primăriei speră să obţină tarife mai mici faţă de cele actuale în paralel cu o îmbunătăţirea calităţii serviciilor.

Chioşcuri noi în parcul 1 Decembrie

În cadrul aceleiaşi întâlniri deliberativul local a mai hotărât prelungirea pe o perioadă de 15 ani a contractelor de închiriere a terenului încheiate cu patru comercianţi din Parcul 1 Decembrie.

Contractele de închiriere au expirat încă din 2009 iar în această perioadă relaţiile contractuale dintre cele două părţi au decurs în virtutea inerţiei. Cele patru chioşcuri vor avea profil de fast food, gelaterie, cafe-bar şi alimentaţie publică, pentru ca deţinătorii lor să nu se concureze reciproc iar chiria datorată va fi de doi lei pe metrul pătrat pe zi. În contrapartidă la facilităţile oferite de Primărie comercianţii se obligă să îşi înlocuiască actualele chioşcuri cu altele moderne, după model Tanari.

Teren pentru Mc Donald's

Tot în şedinţa de marţi, consilierii au mai hotărât vânzarea suprafeţei 2.474 metri pătraţi aferente parcării şi restaurantului Mc Donald's din cartierul Nufărul. În schimbul terenului, firma va plăti municipalităţii 544.280 euro plus TVA, ceea ce înseamnă un tarif de 220 euro plus TVA pe metrul pătrat.

Preţul iniţial pe metrul pătrat stabilit de evaluatorul Primăriei a fost de 212 euro pe metrul pătrat, dar a crescut în urma negocierilor purtate între cele două părţi. Consiliul Local şi-a dat acordul pentru vânzarea terenului prin negociere directă în şedinţa din luna mai.

Plan integrat al deşeurilor

Pe ordinea de zi a dezbaterilor a mai figurat şi transferul vechii gropi de gunoi a oraşului de la municipalitatea orădeană către Consiliului Judeţean în vederea lucrărilor de închidere a acesteia printr-un proiect cu finanţare europeană privind managementul integrat al deşeurilor solide la nivelul judeţului Bihor.

În contrapartidă, municipalitatea orădeană asociată cu firma Keviep în parteneriatul public-privat privind depozitul ecologic de deşeuri de la Oradea va accepta integrarea deponeului ecologic în proiectul privind managementul integrat al deşeurilor astfel încât toate localităţile bihorene să îşi poată depune deşeurile aici.

Moment de reculegere pentru Lupău

De la şedinţa de marţi a Consiliului Local au absentat motivat consilierii Vasile Petruţ şi Pavel Mercea care s-au "învoit" pentru a putea participa la slujba de înmormântare a fostului director OTL, Cornel Lupău. De altfel, la propunerea preşedintelui de şedinţă, Iulius Delorean, aleşii orădenilor au ţinut un moment de reculegere în memoria lui Lupău.

Cornel Lupău a încetat din viaţă la 58 de ani, după ce tratamentul anticancer la care a fost supus într-o clinică din străinătate a eşuat. Slujba de înmormântare a avut loc marţi de la ora 12 la Cimitirul Municipal.