Noul an va aduce tarife noi la apă şi canalizare. Consiliul Local a hotărât în şedinţa de marţi majorarea tarifelor cu rata inflaţiei în limita indicelului de consum la 104,11% aferent perioadei iulie - octombrie 2010. Astfel, începând cu data de 31 decembrie, tariful pentru apă potabilă se majorează de la 3,17 lei pe metrul cub cu TVA inclus la 3,31 lei cu TVA inclus.

La fel, tariful pentru serviciile de canalizare şi epurare a fost majorat de la 1,33 lei pe metru cub la 1,38 lei pe metrul cub, iar cel pentru canal pluvial a crescut de la 0,45 lei lei pe metrul cub la 0,46 lei pe metrul cub cu TVA inclus.

Actualizarea tarifelor cu rata inflaţiei este obligatorie întrucât la semnarea contractului de împrumut pentru cofinanţarea programului "Reabilitarea reţelei de canalizare şi a staţiei de epurare a apelor uzate în municipiul Oradea", Compania de Apă s-a obligat faţă de Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare să majoreze tariful cu indicele de inflaţie "de cel puţin două ori pe an, dar în niciun caz mai târziu de data de 1 ianuarie şi 1 iulie a fiecărui an".