Consilierii locali au hotărât marţi cu unanimitate de voturi şi fără comentarii rectificarea negativă a bugetului local pe anul în curs. Din totalul de 831,3 milioane lei, reprezentând veniturile estimate ale oraşului pe anul în curs, aleşii orădenilor au scăzut nu mai puţin de 93,3 milioane lei.

"Am fost nevoiţi să luăm această hotărâre datorită nerealizării unor venituri. Din cele 831,3 milioane lei, la cât se ridică bugetul pe anul 2011, 215,1 milioane lei erau planificate să fie atrase de la bugetul de stat şi din fonduri europene, lucru care nu s-a întâmplat. Din acest motiv am fost nevoiţi să diminuăm bugetul cu 93,3 milioane lei, sumă care nu va intra anul acesta în contul oraşului", a declarat pentru BIHOREANUL Eduard Florea, directorul economic al municipalităţii.

În cele 93,3 milioane lei care nu vor mai constitui venituri la bugetul local intră subvenţia aferentă gigacaloriei facturată populaţiei, ajutor financiar care a fost eliminat, proiectele europene care, deşi aprobate, nu au intrat în plată datorită întârzierii licitaţiilor şi finanţările pe proiectul de 43 milioane euro iniţiat de Companiei de Apă Oradea pentru extinderea reţelelor de apă şi canalizare.

Proiectul iniţiat de CAO încă în urmă cu patru ani trebuia finalizat în anul 2009 şi a fost prelungit în mod repetat datorită finanţărilor insuficiente alocate an de an de la bugetul de stat.