Consiliul Local a rectificat marţi, în şedinţă ordinară, bugetul Oradiei pe anul în curs. În urma reîmpărţirii fondurilor, Administraţia Imobiliară Oradea a beneficiat de o suplimentare a alocărilor pentru a putea duce la bun sfârşit mai multe lucrări începute.

Astfel, AIO a beneficiat de o suplimentare de 400.000 lei pentru finanţarea lucrărilor de reparaţii la Stadionul FC Bihor. "Am suplimentat fondurile de reparaţii pentru stadion cu patru miliarde de lei vechi, pentru finanţarea lucrărilor la vestiare, achiziţionarea unui sistem de acces cu turnicheţi şi montarea unei tabele electronice astfel încât treptat să putem îndeplini condiţiile necesare pantru ca stadionul să poată fi folosit pentru competiţii naţionale", a declarat primarul Ilie Bolojan în cadrul unei conferinţe de presă care a precedat şedinţa de Consiliu Local.

Investiţii după performanţe

Primarul a mai spus că în condiţiile în care reprezentativa oraşului va perfoma în meciurile care vor urma atrăgând un număr mai mare de spectatori la stadion, municipalitatea va suplimenta fondurile pentru amenajarea acestuia.

"Tribuna B va fi reabilitată şi ea în anii următori. Dacă echipa va performa şi stadionul va fi plin vom face investiţiile mai rapid, dar dacă sunt doar 200 de spectatori la fiecare meci nu va avea sens să investim mai repede, ci vom face lucrările treptat", a spus Bolojan.

Se refac vestiarele

Tot 400.000 lei au fost alocaţi şi pentru reparaţiile la imobilul sălii sporturilor Antonio Alexe. "Suplimentarea alocărilor financiare pentru reabilitarea sălii Antonio Alexe se impune datorită faptului că în luna august aceasta va găzdui european de baschet pentru junioare", a spus Bolojan.

Primarul de Oradea a mai spus că din banii alocaţi AIO va finaliza reparaţiile la faţadă iar în interiorul clădirii va face reparaţii la instalaţia electrică şi va amenaja vestiare noi.