Aleşii orădenilor au abrogat în şedinţa de joi cu unanimitate de voturi "deciziunea" prin care Sfatul Popular Oradea a transmis Asociaţiei Sportive "Voinţa" suprafaţa de 10.878 metri pătraţi reprezentând Stadionul "Tineretului".

Consiliul Local a mandatat Administraţia Imobiliară Oradea să preia terenurile de tenis în vederea administrării acestora. "Baza sportivă va fi administrată de AIO. Obiectivul nostru final este să facem o parcare pe acel amplasament după ce terenurile de sport vor fi mutate în Ioşia în prelungirea bazei de acolo", a declarat pentru BIHOREANUL primarul Ilie Bolojan.

Şeful executivului local a argumentat că "nicăieri în lume nu există terenuri de tenis şi cu atât mai puţin stadioane în centrul oraşului".

Fonduri pentru ONG-uri

În cadrul aceleiaşi şedinţe, aleşii orădenilor au aprobat cu unanimitate de voturi alocarea sumei de 975.000 lei pentru cofinanţarea a 174 proiecte şi programe de interes public iniţiate de către organizaţiile non-guvernamentale din municipiu. Până la termenul limită pentru depunerea proiectelor ONG-urile orădene au depus nu mai puţin de 218 proiecte prin care solicitau finanţări de peste 3,5 milioane lei de la bugetul local.

Din totalul finanţării, cea mai mare sumă a revenit celor 52 de proiecte din domeniul culturii pentru care municipalitatea a alocat 316.500 lei, urmat de domeniul tineret cu 51 de proiecte declarate eligibile care vor fi cofinanţate de la bugetul local cu 235.500 lei. La fel, cele 21 de proiecte din domeniul protecţia mediului vor primi 135.500 lei, cele 10 proiecte din domeniul euroregiune vor primi 23.000 lei, proiectele din domeniul învământului, în număr de 21 vor fi finanţate cu 95.500 lei, în vreme ce pentru cele 14 de proiecte pe sport se vor aloca 118.000 lei.

CET vinde certificate verzi

Tot cu unanimitate de voturi a fost aprobată de către aleşii orădenilor şi vânzarea de către Electrocentrale Oradea a unui număr de 150.000 de certificate verzi, numite oficial certificate de emisii de gaze cu efect de seră. Societatea de termoficare a ajuns la această soluţie pentru că este atât de îndatorată încât nu mai poate contracta noi credite bancare. Conform raportului de specialitate anexat proiectului de hotărâre la sfârşitul lunii februarie CET datora numai furnizorilor de combustibili sume de peste 89,7 milioane lei. "Neachitarea datoriilor faţă de furnizori va îngreuna desfăşurarea în condiţii normale a activităţii curente", se menţionează în document.

Zona Gutenberg intră în reamenajare

În cadrul şedinţei de joi, consilierii locali au mai aprobat şi reabilitarea a trei kilometri de străzi din zona străzii Gutenberg. Lucrările de modernizare a celor şapte străzi au fost estimate prin studiile de fezabilitate comandata de Direcţia Economică la suma de 2,3 milioane euro. Cele şapte străzi care vor fi transformate în şantier încă de anul acesta sunt Carol Davila, Ciobanului, Coralilor, Delfinului, Fântânilor, Măcieşului şi Navigatorilor.

Investiţia Primăriei în infrastructura de drumuri are ca scop facilitarea accesului locuitorilor din zonă către centrul municipiului, unităţile de învăţământ şi instituţiile de interes public.