Inevitabilul se produce. Consilierii locali se întrunesc joi, de la ora 14, în şedinţă ordinară pentru a hotărî majorarea cu 22% a preţului gigacaloriei facturate de Electrocentrale către orădeni. Astfel, începând cu data de 1 octombrie, populaţia va plăti încălzirea la un preţ majorat de la 193,02 lei la 235,52 lei.

Conform previziunilor din raportul de specialitate anexat proiectului de hotărâre, în această iarnă orădenii vor plăti 214 lei în loc de 175 lei pentru încălzirea unei garsoniere, 320 lei în loc de 262 lei pentru un apartament cu două camere, 414 lei în loc de 339 lei pentru un apartament cu trei camere, iar încălzirea unui apartament cu trei camere va creşte de la 472 lei la 577 lei.

Măsura majorării preţului gigacaloriei trebuie luată ca urmare a deciziei Guvernului de a elimina subvenţia acordată până acum populaţiei pentru plata energiei termice obţinută în sistem centralizat.

Licitaţii cu supervizare

În cadrul aceleiaşi întâlniri, aleşii orădenilor vor mai lua în discuţie însărcinarea angajaţilor Biroului de Achiziţii Publice din cadrul Primăriei cu supravegherea tuturor procedurilor de achiziţii publice, inclusiv achiziţiile directe iniţiate de către instituţiile subordonate Consiliului Local.

Astfel, funcţionarii municipalităţii vor superviza toate achiziţiile de bunuri şi servicii făcute de Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, Spitalul Clinic Municipal Gavril Curteanu, Administraţia Domeniului Public, Compania de Apă Oradea, OTL, Electrocentrale, Clubul Sportiv Municipal şi Casa de Cultură a Municipiului.

Pentru achiziţia de bunuri şi servicii cu o valoare estimată peste 125.000 lei euro fără TVA şi respectiv pentru achiziţia de lucrări cu o valoare estimată mai mare de un milion de euro fără TVA, angajaţii Biroului Achiziţii Publice vor putea inclusiv să facă parte din comisiile de evaluare a ofertelor ca şi experţi cooptaţi.

Spălăm, nu parcaţi!

Pe ordinea de zi a şedinţei de joi se mai numără şi aprobarea de către Consiliul Local a regulamentului privind asigurarea salubrităţii stradale în parcări promovat de către Poliţia Comunitară.

Potrivit normativului, proprietarii de autovehicule care îşi vor lăsa maşinile în parcările publice şi pe arterele principale din oraş în zilele de marţi şi joi între orele 18 - 21 vor risca amenzi între 50 şi 150 lei.

Sancţiunea se aplică inclusiv posesorilor de autovechicule care şi-au cumpărat tichet de parcare sau abonament. Măsura va fi luată pentru ca angajaţii societăţii RER Ecologic să poată mătura şi spăla străzile. Restricţionarea parcării pe durata celor trei ore este semnalizată prin indicatoare de circulaţie în fiecare dintre parcările vizate de regulament.