Consilierii locali se întrunesc marţi de la ora 14 în şedinţă de lucru. În ultima întâlnire din acest an, aleşii orădenilor sunt chemaţi să dea curs propunerii formulate de Compania de Apă Oradea privind ajustarea cu inflaţia a tarifelor de canalizare pluvială.

Conform propunerii CAO începând cu 31 decembrie tariful de 0,48 lei cu TVA inclus pentru metrul cub de apă transportată se va majora la 0,50 lei cu TVA inclus.

Măsura actualizării tarifelor cu inflaţia este prevăzută în mod expres în contractul de împrumut semnat de companie cu Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare şi are ca scop conservarea puterii financiare a CAO astfel încât să îşi poată plăti ratele.

În cadrul aceleiaşi şedinţe aleşii orădenilor vor mai fi chemaţi să îşi dea avizul pentru acceptarea sponsorizărilor făcute de firmele orădene Vandana (90.000 lei), Dumexim (10.000 lei) şi Instalplus (8.000 lei) în contul viitorului Centru de oncologie, radioterapie şi chimioterapie construit în vecinătatea Spitalului Municipal "Gavril Curteanu".

Tot marţi, consilierii locali vor mai fi invitaţi să aprobe modificările propuse de Instituţia Arhitectului Şef şi Poliţia Locală Oradea pe marginea Regulamentului privind organizarea, autorizarea şi desfăşurarea activităţii de publicitate stradală în municipiu.

Conform propunerilor formulate de cele două instituţii, regulamentul va interzice, printre altele, amplasarea de panouri mobile, trepiede sau sandwich pe zona pietonală a străzii Republicii precum şi în pieţele Unirii şi Ferdinand, precum şi inscripţionarea vitrinelor cu material colant, acesta urmând să fie amplasat pe panouri în interior pentru a da un aspect unitar faţadelor clădirilor.