Consiliul Local şi RAPAS vor trebui să investească împreună 860.000 lei în RER Ecologic Service dacă doresc să îşi păstreze intact pachetul de acţiuni de 40% pe care îl deţin în societate.

Conducerea firmei germane RER Recuperare Ecologică şi Reciclare SRL, proprietarul a 60% din pachetul de acţiuni în societatea orădeană RER Ecologic Service, a anunţat că intenţionează să investească 1,2 milioane lei în firma orădeană pentru a acoperi pierderile de lichidităţi înregistrate în ultimii doi ani ca urmare a investiţiilor făcute.

Conform unei adrese oficiale trimise primarului Ilie Bolojan de către reprezentanţii RER Recuperare Ecologică şi Reciclare SRL, municipalitatea are de ales între a investi în cotă parte alături de firma germană şi a-şi vedea pachetul de acţiuni diminuat proporţional cu suma investită de către asociat. Cea de-a treia variantă ar fi ca RAPAS şi Consiliul Local să acorde alături de firma germană un împrumut de acţionar societăţii RER Ecologic pentru ca aceasta să îşi poată continua activitatea.

Având în vedere propunerile asociatului german Consiliul Local a desemnat în şedinţa de marţi o comisie de analiză formată din directori din Primărie şi aleşi, reprezentanţi ai fiecărui grup politic din Consiliul Local cu misiunea a analiza variantele propuse acţionarul majoritar al firmei de salubritate şi a alege cea mai bună variantă pentru oraş.

Din comisie vor face parte directorii Eugenia Borbei, Eduard Florea şi Mircea Ghitea şi consilierii locali Dorin Corcheş (PDL), Dan Octavian (PNL), Ovidiu Mureşan (PSD) şi Sarkozi Zoltan (UDMR).