Consilierii locali se întrunesc joi, 22 decembrie, în şedinţă extraordinară, pentru ultima dată în acest an, pentru a adopta hotărâri care nu suferă amânare.

Pe ordinea de zi a întâlnirii se numără aprobarea participării municipalităţii la un proiect european privind construirea unei piste de biciclete care va lega localităţile Berettyoujfalu şi Oradea. Pista va avea o lungime de 35 kilometri şi va face legătura între Berettyoujfalu, Mezoptered, Biharkeresztes, Artand, Borş şi Oradea.

Bugetul total al lucrării se ridică la 6,2 milioane euro. În schimbul celor 26.980 euro, la cât se ridică participarea în proiect, municipalitatea va beneficia de alocări de peste 1,3 milioane euro pentru construirea pistei de biciclete de-a lungul oraşului.

Construcţia pistei este finanţată prin Programul de cooperare transfrontalieră Ungaria - România 2007-2013 şi are ca scop reducerea numărului de accidente rutiere în care sunt implicaţi biciclişti, creşterea gradului de siguranţă a circulaţiei rutiere, facilitarea accesului persoanelor către locurile de muncă, reducerea poluării şi dezvoltarea turismului.

Se reface drumul uzinal

În cadrul şedinţei de joi, Consiliul Local va mai aproba indicatorii tehnico-economici ai lucrărilor de reabilitare a Drumului Uzinal 2 din zona industrială. Investiţia vizează prelungirea străzii Uzinelor din zona intersecţiei cu strada Podului până la intersecţia giratorie cu Calea Borşului care se află într-o stare de degradare avansată, cu trotuarele deteriorate şi este canalizată doar parţial. 

Ea a fost estimată de firma Aquacons la 1,5 milioane euro, inclusiv TVA. Lucrările vor fi cuprinse în programul de modernizare străzi pentru perioada 2011 - 2012 şi vor demara anul viitor, pentru a facilita accesul auto către parcul industrial.

Pe ordinea de zi a întâlnirii se va mai număra şi casarea unor active fixe concesionate de Compania de Apă Oradea în vederea scoaterii din funcţiune. CAO va casa reţele de apă şi branşamente în valoare de 365.627 lei care au fost scoase din funcţiune ca urmare a pozării noilor reţele de apă.