Consiliul Local Oradea are de joi doi membri noi. Grupul PNL şi-a primenit garnitura după demisia consilierilor local Aurel Căuş, ales deputat în Parlamentul României şi Adrian Duşe, care a preluat conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea.

Locul vacantat de Căuş a fost ocupat de inginerul chimist Flavius Calapod, consultant în domeniul mediului pentru o firmă de producţie de materiale prefabricate din beton.

Locul reputatului chirurg a fost preluat de fostul jurnalist Anca Popescu Raţiu, în prezent lector universitar doctor la Universitatea Oradea, în cadrul Facultăţii de Arte Vizuale. Ea a mai făcut parte din deliberativul local.

"Jur să respect Constituţia şi legile ţării şi să fac, cu bună credinţă, tot ce îmi stă în puterile şi în priceperea mea pentru binele locuitorilor oraşului Oradea. Aşa să îmi ajute Dumnezeu!", au jurat cei doi, pe rând, cu mâna pe Biblie şi Constituţie, în faţa colegilor din Consiliul Local.

Grupul PNL aşteaptă în prezent validarea de către Tribunalul Bihor a listei de rezerve a partidului pentru a putea ocupa şi locul vacantat prin demisia consilierului Laurenţeiu Chiană, care a preferat funcţia de manager al Spitalului Clinic Municipal Gavril Curteanu.

Cel mai probabil acesta va reveni următorului pe lista PNL la alegerile locale de anul trecut, Ioana Pop Coman, în prezent angajat al Administraţiei Domeniului Public.