Reunit în şedinţă ordinară cu două săptămâni mai repede decât de obicei pentru ca aleşii locali să îşi poată face concediile, Consiliul Local va lua în discuţie miercuri, de la ora 14, redenumirea străzii Piaţa Independenţei ca Piaţa Emanuil Gojdu.

Propunerea de rebotezare a străzii din vecinătatea Colegiului Naţional Emanuil Gojdu a fost făcută la propunerea Instituţiei Arhitectului Şef şi a fost aprobată la începutul lunii august de către Comisia Judeţeană pentru Atribuire de Denumiri.

Aviz contra-cost

În cadrul şedinţei de miercuri consilierii locali vor mai lua în discuţie aprobarea tarifului pentru emiterea acordului de preluare apă uzată care va fi practicat de Compania de Apă Oradea.

Potrivit proiectului de hotărâre, tariful pentru emiterea acordului de preluare a apei uzate în reţeaua de canalizare sau de preluare a apei uzate prin vidanjare va fi de 10 lei pentru un sistem de canalizare de mică complexitate, 50 lei pentru unul de complexitate medie şi 150 lei pentru unul de mare complexitate.

În cazul în care avizul se acordă pentru un utilizator nou, cu deplasare în teren, taxa va creşte la 50 lei, 150 lei şi 300 lei în funcţie de complexitatea sistemului de canalizare.

Cristian Puşcaş va fi consilier local

Şedinţa de miercuri a Consiliului Local va fi prima întâlnire la care democrat-liberalul Cristian Puşcaş va participa în calitate de consilier local. Puşcaş va prelua locul vacantat prin demisia din partid a fostului şef al grupului PDL, Dorin Corcheş.

Arhitect de profesie, Puşcaş a ajuns să facă parte din Consiliul Local de pe locul şapte pe lista PDL la alegerile de anul trecut după retragerea ocupanţilor locurilor cinci şi şase. Preşedintele Clubului Sportiv "Crişul" Oradea Ionel Bungău a demisionat din PDL încă din ianuare 2013, iar antrenorului Emeric Jenei a renunţat la locul său în deliberativul local printr-o adresă trimisă partidului la sfârşitul lunii iulie.