Aleşii orădenilor se întrunesc marţi de la ora 14 în şedinţă ordinară pentru a hotărî, la propunerea conducerii Administraţiei Imobiliare Oradea, majorarea tarifelor aferente legitimaţiilor de susţinător care permit accesul la Bazinul Olimpic.

Conform raportului de specialitate anexat proiectului de hotărâre, majorarea tarifelor se impune ca urmare a creşterii costurilor cu utilităţile (apă, energie termică, energie electrică, combustibil) în condiţiile în care preţul legitimaţiilor de acces a rămas nemodificat încă din anul 2009.

Astfel, începând cu luna septembrie, preţul actualelor legitimaţii de 50 lei lunar va fi majorat la 75 lei, iar cel a legitimaţiilor în valoare de 75 lei va creşte la 100 lei. Valoarea celorlalte legitimaţii de susţinător va rămâne nemodificată.

Licitaţie pentru deratizare

În cadrul aceleiaşi şedinţe, consilierii locali vor mai aproba concesionarea pe bază de licitaţie pentru o perioadă de 4 ani a serviciului de deratizare şi dezinsecţie. Măsura va fi luată întrucât în noiembrie 2011 va înceta contractul de delegare a serviciului conform contractului încheiat cu SC Deraton Timişoara, iar pentru demararea procedurii de licitaţie municipalitatea are nevoie de circa 90 de zile.

Municipalitatea speră ca în urma licitaţiei să obţină tarife mai mici faţă de cele actuale şi o creştere a calităţii serviciilor.

"Gunoiul" trece la Consiliul Judeţean

Consilierii locali vor mai aproba marţi şi transferul vechii gropi de gunoi a oraşului de la municipalitatea orădeană către Consiliului Judeţean în vederea lucrărilor de închidere a acesteia printr-un proiect cu finanţare europeană privind managementul integrat al deşeurilor solide la nivelul judeţului Bihor.

În contrapartidă, municipalitatea orădeană asociată cu firma Keviep în parteneriatul public-privat privind depozitul ecologic de deşeuri de la Oradea va accepta integrarea deponeului ecologic în proiectul privind managementul integrat al deşeurilor astfel încât toate localităţile bihorene să îşi poată depune deşeurile aici.

Pensionarii pleacă în excursie

În şedinţa de marţi, consilierii locali mai sunt chemaţi să aprobe preţul de vânzare a suprafeţei de circa 2.400 metri pătraţi aferente restaurantului Mc Donalds din cartierul Nufărul, stabilit de evaluator la 545.000 euro, plus TVA şi alocarea sumei de 2.100 lei în favoarea Uniunii Judeţene a Pensionarilor Bihor pentru organizarea a două excursii la Stâna de Vale şi Coada Lacului.

La fel, Asociaţia SOS Autism Bihor va primi o finanţare de 1.000 lei pentru organizarea unei conferinţe internaţionale.