Consilierii locali se întrunesc vineri, de la ora 14, în sala mare a Primăriei în cadrul unei şedinţe extraordinare convocate de primarul Ilie Bolojan. Pe ordinea de zi a dezbaterilor se numără aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru amenajarea intersecţiei Calea Clujului, Piaţa 1 Decembrie, Cele trei Crişuri şi Calea Mareşal Averescu.

Lucrările sunt necesare pentru a elimina curbele strânse de pe traseul liniei, care pun în pericol funcţionarea noilor tramvaie Siemens. Acestea vor dura şase luni, iar în final, calea de rulare va înainta în linie dreaptă spre cartierul Nufărul chiar prin mijlocul viitorului sens giratoriu. Investiţia se ridică la 7,7 milioane lei, dar se aşteaptă să crească cu 50% fluiditatea circulaţiei prin intersecţie şi va duce la apariţia a 272 de noi locuri de parcare.

Tot în şedinţa de vineri, Consiliul Local va discuta acordarea unei donaţii de 1.500 de euro pentru acoperirea cheltuielilor de transport în Haiti, a unui specialist în protezare şi ortezare a fundaţiei Theranova care, în cadrul unui atelier mobil, va acorda ajutor supravieţuitorilor cutremurului din 12 ianuarie care au suferit amputări.

Pe ordinea de zi a şedinţei se mai numără aprobarea organigramei Administraţiei Imobiliare Oradea, aprobarea proiectului de amenajare parcări în zona străzii Aleea Călinului şi a indicatorilor tehnico-economici pentru mai multe investiţii pe care municipalitatea intenţionează să le demareze anul acesta.