Deliberativul local se întruneşte vineri de la ora 14, în şedinţă ordinară, pentru a hotărî majorarea tarifelor la gunoi. Conform proiectului de hotărâre, tarifele de depozitare a deşeurilor menaje la groapa de gunoi a oraşului administrată de firma Eco Bihor vor fi majorate de la 14 euro pe tonă la 14,31 euro pe tonă în perioada 1 mai 2012 - 30 aprilie 2013.

La fel, preţul deşeurilor menajere amestecate cu moloz a fost majorat de la 14 euro la 14,31 euro pe tonă, iar cel al deşeurilor rezultate din construcţii şi demolări a crescut de la 2,24 euro pe tonă la 2,28 euro pe tonă. Deşeurile colectate selectiv, precum şi pământul vegetal vor putea fi depuse în continuare în mod gratuit la groapa de gunoi.

Majorarea de tarife a fost făcută prin negociere cu reprezentanţii municipalităţii, la propunerea firmei Eco Bihor, şi este menită să acopere inflaţia de 1,8% din 2011 şi costurile suplimentare suportate de operatorul economic.

În cadrul şedinţei de vineri, aleşii orădenilor mai sunt chemaţi să aprobe şi Planul Urbanistic de Detaliu privind modernizarea bazei sportive Ioşia. În prezent, pe amplasamentul din strada Splaiul Crişanei există opt terenuri de tenis cu dotările aferente şi două clădiri propuse spre demolare.

Edilii au propus extinderea bazei sportive cu încă patru terenuri de tenis şi construirea a trei corpuri de clădire cu destinaţia de alimentaţie publică, vestiare şi cabină pentru portar. După finalizarea studiului de fezabilitate al investiţiei lucrările vor demara încă din acest an, cel mai probabil din fondurile municipalităţii.

Tot vineri, consilierii locali vor fi chemaţi să voteze noile regulamente privind funcţionarea Poliţiei Locale, a Comisiei Municipale de Urbanism şi Amenajarea Teritoriului (Comisiei Municipale de Urbanism şi Amenajarea Teritoriului), respectiv monitorizarea consumurilor unităţilor de învăţământ şi a metodologiei privind închirierea unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat.