Reunit în şedinţă ordinară, Consiliul Local şi-a dat joi acordul de principiu pentru transformarea Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie în secţie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă. Măsura a fost luată la propunerea Compartimentului Spitale din cadrul Primăriei şi are ca scop reducerea cheltuielilor de funcţionare şi eficientizarea utilizării bazei tehnice a unităţilor sanitare. Pentru ca Hotărârea Consiliului Local să fie pusă efectiv în aplicare, deliberativul l-a împuternicit pe primarul Ilie Bolojan să facă demersuri pentru emiterea unei Hotărâri de Guvern în vederea desfiinţării spitalului ca unitate cu personalitate juridică.

Ocol silvic metropolitan

Consiliul Local a mai aprobat joi actul constitutiv al Regiei Autonome Locale Ocolul Silvic Metropolitan Oradea, structură care urmează să fie înfiinţară prin unificarea ocoalelor silvice ale comunelor din Zona Metropolitană Oradea. Hotărârea a fost luată în ciuda opoziţiei PDL şi PSD, care au susţinut menţinerea sistemului de gestionare a fondului forestier prin intermediul Romsilva. "Un fond forestier atât de vast nu poate fi administrat de o firmă privată", a afirmat consilierul local Dorin Corcheş, în apărarea Romsilva. În replică, primarul Ilie Bolojan a spus că gestionarea în comun a pădurilor din Zona Metropolitană ar fi doar în folosul membrilor. "Scopul este să aducem venituri suplimentare şi să gestionăm lucrurile mai bine", a spus Bolojan.

Înfiinţarea Ocolului Silvic Metropolitan ar însemna desfiinţarea Ocolului Silvic Oradea, fapt pentru care reprezentanţii municipalităţii se aşteaptă ca instituţia să facă demersuri pe lângă primarii din Zona Metropolitană pentru a nu renunţa la actualul gestionar al fondului forestier.

Se împart banii rămaşi din 2010!

În cadrul aceleiaşi şedinţe, consilierii locali au hotărât şi obligarea beneficiarilor de ajutor social, apţi de muncă, să presteze în schimb activităţi de salubrizare ale malurilor cursurilor de apă de pe raza municipiului şi au aprobat donaţia de 400 coşuri de gunoi pentru deşeuri stradale făcută de firma Plastor şi a unui container dat de firma CIAC.

Pe ordinea de zi a şedinţei de joi s-a mai numărat aprobarea utilizării în anul 2011 a sumelor excedentare rămase după încheierea exerciţiului bugetar aferent anului anterior. Cele 11,6 milioane lei rămase vor fi folosite pentru a acoperi o parte din costurile unor lucrări cum ar fi: înlocuirea sistemului clasic de încălzire cu sistem pe apă geotermală la Liceul Teoretic "Ady Endre", respectiv colegiile tehnice "Andrei Şaguna", "Mihai Viteazul" şi "Traian Vuia" şi continuarea lucrărilor la campusul şcolar din strada Armatei Române.