Maternitatea orădeană va fi desfiinţată. Consiliul Local se întruneşte joi de la ora 14 în şedinţă ordinară pentru a hotărî desfiinţarea Spitalului Clinic de Obstetrică şi Ginecologie şi reorganizarea Spitalului Clinic de Judeţean de Urgenţă.

Conform proiectului de hotărâre, Consiliul Local va decide cu această ocazie ajustarea bugetului Maternităţii prin diminuarea acestuia la nivelul creditelor deja utilizate şi preluarea de către Spitalul Judeţean a creditelor neutilizate până la data de 30 aprilie 2011.

În cadrul întâlnirii de joi consilierii locali îşi vor desemna un reprezentant nou în Adunarea Generală a Acţionarilor de la RER Ecologic. Măsura va fi luată ca urmare a retragerii din AGA, prin demisie, a directorului tehnic al Primăriei, Mircea Ghitea.

Pe ordinea de zi a întâlnirii se mai numără amplasarea în Cimitirul Municipal a unui monument comemorativ pentru militarii maghiari căzuţi în primul şi al doilea război mondial.

Conform raportului de specialitate anexat proiectului de hotărâre, amplasarea monumentului "este o măsură reparatorie faţă de eroii a căror morminte au fost desfiinţate în anii '90".