Consiliul Local se întruneşte marţi de la ora 14, în şedinţă ordinară, ultima din 2011, pentru a hotărî exproprierea unei suprafeţe de 284 metri pătraţi situate în strada Emilian Mircea Chitul, de-a lungul malului Crişului Repede.

Evaluat la circa 79.476 lei, terenul situat pe porţiunea cuprinsă între pasarela de la fostul Centru de Calcul din strada Szigligeti Ede şi podul Dacia, este deţinut cu acte în regulă de zece familii şi firme orădene care oricum nu se pot folosi de el pentru că este ocupat de drum.

Administraţia Imobiliară Oradea a propus deliberativului local exproprierea terenului pentru a face loc viitoarei piste de biciclete Oradea - Berettyoujfalu, investiţie pe care municipalitea intenţionează să o realizeze din fonduri europene.

Pe ordinea de zi a întâlnirii de marţi se mai numără şi mandatarea reprezentanţilor Consiliului Local în Adunarea Generală a Acţionarilor la societăţile în care este acţionar majoritar, precum Electrocentrale, Oradea Transport Local şi Administraţia Domeniului Public înfiinţată prin reorganizarea fostului RAPAS. Conform proiectului de hotărâre, aleşii orădenilor vor numi câte cinci consilieri locali în AGA de la fiecare dintre cele trei societăţi.

În cadrul întâlnirii, Consiliul Local va mai hotărî acordarea lunară a normei de hrană în valoare de 315 lei pe lună pentru angajaţii Poliţiei Locale Oradea, respectiv de 630 lei pentru personalul cu funcţie de conducere, şi aprobarea sponsorizărilor făcute de firmele orădene în fondul de solidaritate.

Firmele Holcim, Vandana, Regiana Drinks, Regiana Soft Drinks, Regiana Distilery şi Caro Internaţional au făcut, în total, donaţii de 244.385 lei pentru construirea viitorului Centru de oncologie, radioterapie şi chimioterapie din curtea spitalului Gavril Curteanu, iar firma Scharak Technik a donat 40.000 lei pentru înfiinţarea viitorului Centru de îngrijire paleativă pentru bolnavii oncologici.