Consilierii locali se întrunesc luni de la ora 14 în cadrul unei şedinţe ordinare care va avea loc în sala "Traian Moşoiu" a Primăriei. Pe lista de dezbateri a şedinţei de luni se numără, printre cele 59 de proiecte de hotărâri de Consiliul Local, obligarea societăţilor comerciale, a instituţiilor publice şi a persoanelor fizice autorizate de a-şi amplasa la intrarea în unitate o scrumieră de exterior. Propunerea aparţine Poliţiei Comunitare şi va fi introdusă în Regulamentul privind serviciile publice, parcurile şi zonele verzi, ca o măsură de prevenire a apariţiei mizeriei pe străzile orădene.

Pe ordinea de zi a şedinţei se mai numără propunerea privind transferul cinematografului "Transilvania" din administrarea Administraţiei Imobiliare Oradea în cea a Consiliului Judeţean pentru o perioadă de zece ani. Sala din Piaţa Ferdinand nr. 2 va fi folosită de Teatrul de Stat Oradea ca şi "Sală Studio". În schimbul preluării imobilului, CJ se obligă ca în cel mult un an să demareze lucrări de investiţii, reparaţii capitale, modernizare şi reabilitare pentru a aduce sala în stare de funcţionare.

Tot în cadrul întâlnirii de luni, consilierii locali vor aproba studiul de fezabilitate şi indicatorii tehnico economici ai proiectului "Centru de cercetare mecatronică a siguranţei transportului în comun de călători". Proiectul este iniţiat de către OTL în colaborare cu Direcţia de Dezvoltare Durabilă a municipalităţii şi are ca scop implementarea unui sistem de mentenanţă predictivă a sistemului de transport cu tramvaie, în scopul creşterii fiabilităţii şi siguranţei în transport.

Pentru aceasta, în curtea depoului din strada Atelierelor va fi contruită o hală în cadrul căreia se vor face cercetări privind nivelul de zgomot produs de tramvaie, influenţa vibraţiilor asupra acestora şi multe altele. Proiectul va fi supus spre aprobare pentru atragerea de fonduri europene în cadrul Programului Operaţional Sectorial privind creşterea competivităţii economice.