Este oficial! Procurorii Ciprian Man şi Cristian Ardelean au fost revocaţi din funcţiile de procuror la Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Oradea, iar începând de marţi, 5 februarie, vor activa în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor. 

Hotărârea a fost luată de Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii în şedinţa din data de 31 ianuarie. 

„Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât continuarea activităţii domnului procuror Man Ciprian Florientin la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor (unitate de parchet de la care provine), începând cu data de 5 februarie 2019, ca urmare a revocării sale din funcţia de procuror la Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Oradea”, se precizează pe pagina oficială a CSM.

O hotărâre similară a fost luată şi în cazul procurorului Cristian Ardelean. 

Contactaţi, luni, de BIHOREANUL, cei doi magistrați au declarat că intenţionează să conteste ordinele de revocare în instanţă, refuzând să facă alte declaraţii. Totuși, ei se vor prezenta, în cursul zilei de marți, la noul loc de muncă.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat favorabil, săptămâna trecută, miercuri, cererea şefului interimar al DNA, Călin Nistor, de a-i revoca din funcţiile de procurori la DNA Oradea pe Ciprian Man, fost şef al serviciului teritorial, şi pe Cristian Marius Ardelean, ca urmare a înregistrărilor din sediul DNA Oradea, date publicităţii de avocatul Răzvan Doseanu, în care se vorbeşte despre urmărirea penală a unor judecători ca să "intre frica în ei". 

În baza avizului, şeful interimar al DNA a emis, apoi, ordinul de revocare a lui Man şi Ardelean din funcţiile de procurori anticorupţie.

În paralel, Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a deschis un dosar penal având ca obiect conţinutul înregistrării făcute publice de avocatul orădean Răzvan Doseanu, în urma denunţului unui ONG, procurorii dispunând începerea urmăririi penale in rem.