Consiliul Local Oradea a aprobat luni, cu unanimitate de voturi, indicatorii tehnico-economici ai lucrărilor de amenajare a acceselor la viitorul terminal intermodal din zona gării Episcopia Bihor.

Cu finanţare asigurată

Investiţia în amenajarea căilor de acces la viitorul terminal este estimată la 30,1 milioane lei şi urmează să fie finanţată prin intermediul Programului Operaţional Infrastructură Mare 2014 – 2020, în baza unui proiect care urmează să fie depus în toamna acestui an.

"Proiectul terminalului intermodal propriu-zis este într-o fază avansată de lucru, mai este necesară finalizarea analizei cost-beneficiu, după care se va depune proiectul integral, cu menţiunea că finanţarea este deja câştigată", a declarat primarul Ilie Bolojan, luni, în conferinţa de presă care a precedat şedinţa Consiliului Local.

Pasaj fără trotuare

Conexiunea la viitorul terminal presupune construirea unui pasaj suprateran peste giraţia de la intersecţia străzilor Calea Borşului, Uzinelor şi Nicolae Filipescu, precum şi a unui drum colector paralel cu Calea Borşului.

Viitoarea construcţie va avea o lungime de 500 metri, din care 266 metri va fi pasajul propriu-zis iar diferenţa o vor constitui rampele de coborâre şi urcare pe pasaj.

Lăţimea părţii carosabile va fi de 7,8 metri. "Pasajul nu va avea trotuare, pentru că este destinat exclusiv maşinilor care tranzitează drumul spre intermodal", a spus primarul Bolojan.

La rândul său, drumul colector care va fi construit de-a lungul Căii Borşului va avea o lungime de 2,1 kilometri. Durata de execuţie a lucrării va fi de 19 luni, din care trei luni vor fi rezervate pentru proiectare.