Construcţia drumului de legătură dintre Calea Aradului şi Piaţa 100, prin spatele ERA Park Oradea, va începe în iulie. Primarul Ilie Bolojan a anunţat duminică, pe pagina de Facebook, clarificarea situaţiei terenului. 

Pregătiri de șantier

"Am semnat vineri la Bucureşti contractul de preluare a porţiunii de drum din spatele complexului ERA Shopping de la reprezentanţii companiei Omilos, proprietarii acestuia. Porţiunea de 320 de metri face parte din drumul ce va face legătura dintre giraţia de la colţul cartierului Europa, unde se construieşte pasajul suprateran de 4 benzi pe centură, şi Calea Aradului", a anunţat Ilie Bolojan.

Potrivit primarului, contractul de lucrări va fi semnat miercuri cu reprezentanţii firmei Porr Construct, care ridică şi pasajul suprateran din dreptul Pieţei 100.

"Lucrările vor începe în iulie şi se vor termina până la sfârşitul anului, odată cu cele de la pasaj. Valoarea lucrărilor este de 900.000 euro", a transmis Bolojan.

Viitoarea cale de legătură, cu o lungime 860 de metri, va descongestiona accesul la Piaţa 100 şi va fi o legătură bună între centură şi Calea Aradului.

Nu se mai „îngroapă”

Noul drum este format din patru secţiuni: una de 320 de metri, prin spatele centrului comercial, a doua de 125 metri, prin zona de balizaj a aeroportului, şi a treia, de 270 metri, de-a lungul Pieţei 100.

Ultima secţiune, lungă de 145 de metri, se va suprapune cu platforma amenajată de acces la Piaţa 100 şi va racorda drumul la şoseaua de centură.

Proiectul inițial al investiţiei, estimate la circa 1,8 milioane euro, viza amenajarea unui pasaj subteran pe porţiunea în care drumul traversează culoarul de zbor al aeroportului pentru ca lumina farurilor să nu deranjeze piloţii aeronavelor. La sfârşitul anului trecut municipalitatea orădeană a obţinut, însă, avizul Autorităţii Aeronautice pentru ca drumul să nu mai fie unul îngropat, lucru care a redus mult costurile lucrării şi timpul de execuţie.