Construcţia imobilului care va adăposti o grădiniţă şi o creşă pentru copiii angajaţilor din Parcul Industrial I a fost realizată în proporţie de 65%.

Clădirea din strada General Gheorghe Mărdărescu nr. 12 a fost ridicată, iar în prezent constructorul execută finisajele exterioare.

Printre multe altele, până acum constructorii au realizat fundaţiile la o adâncime de 3,8 metri, au îmbunătăţit terenul de fundare cu o pernă de balast compactat în straturi succesive de 30 centimetri şi au turnat fundaţia şi plăcile de beton peste parter şi etaj.

De asemenea, au mai fost realizaţi stâlpii şi zidăria de la parter şi etaj, tencuielile interioare, tâmplăria exterioară, sistemul de încălzire în pardoseală şi izolarea acoperişului tip terasă.

"Prin investiţie se vor asigura şi dotările şi echipamentele pentru spaţiile interioare şi exterioare necesare desfăşurării activităţii: măsuţe, scaune, dulăpioare, pătuţuri, rafturi, băncuţe, mese de înfăşat, echipamente de joacă, mobilier pentru personal", se menţionează într-un comunicat al municipalităţii.

Pe o jumătate din parter, construcţia va găzdui grupele de creşă cu 40 de copii, iar în cealaltă jumătate şi la etaj pe cele de grădiniţă cu încă 80 de locuri.

Investiţia, în valoare de 6,1 milioane lei, este cofinanţată din fonduri europene prin Programul Operaţional Regional.

Lucrările, începute în iunie 2019, au fost atribuite unei asocieri reprezentate de firma Drum Asfalt din care mai fac parte constructorul Trameco şi proiectantul Novartis.