Construcţia grădiniţei din Parcul Industrial I este în curs de finalizare, aceasta urmând să fie predată în luna iunie.

Mai au de pus podeaua...

Potrivit unui comunicat al Primăriei, lucrările sunt realizate în proporţie de 90%.

"Oradea va avea până în luna iunie cea mai modernă creşă, respectiv grădiniţă din municipiu, acestea fiind situate în Parcul Industrial I, pe strada Gheorghe Mărdărescu 12. Lucrările efectuate de asocierea formată din Drum Asfalt, Trameco şi Novartis sunt realizate deja în proporţie de 90%", a transmis Primăria.

Practic, constructorii au ridicat clădirea cu toate utilităţile necesare şi au finalizat inclusiv zugrăvelile interioare, finisajele şi amenajările exterioare de la împrejmuire şi porţi de acces la alei, iar locul de joacă deja este dotat cu echipamente.

Executanţii au de montat mai puţin de jumătate din suprafaţa de pardoseală PVC, după care urmează să fie amplasat mobilierul deja achiziţionat, măsuţe, dulăpioare şi pătuţuri, mese de înfăşat, echipamente de joacă şi mobilier pentru personal.

"Vorbim despre o clădire nouă şi modernă, foarte necesară în această zonă, având în vedere numărul mare de angajaţi în Parcul Industrial I, cărora le va fi mai uşor să-şi aducă copiii la creşă sau grădiniţă în apropierea locului de muncă", a declarat şeful Direcţiei Patrimoniu Imobiliar, Lucian Popa.

Şi grădiniţă, şi creşă...

Cea mai nouă grădiniţă orădeană va avea o capacitate de 120 de locuri din care 40 pentru copiii de creşă şi 80 pentru cei de grădiniţă.

Creşa va ocupa jumătate din capacitatea parterului, iar grădiniţa, diferenţa şi etajul superior.

"Spaţiile dedicate zonei administrative şi de birouri sunt grupate şi poziţionate astfel încât să faciliteze accesul personalului la sălile de grupă şi la spaţiile de joacă exterioare", a transmis Primăria.

Valoarea totală a investiţiei care cuprinde construirea clădirii și dotarea ei cu mobilier se ridică la 6,1 milioane lei, fără TVA.