Constructorul piramidei din curtea Primăriei şi-a adjudecat licitaţia pentru construcţia podului peste liniile ferate din strada Teodor Neş care leagă cartierele Oncea şi Rogerius. Firma Abed Nego va construi podul din structuri metalice pe elementele de sprijin deja existente pentru suma de 2,6 milioane lei fără TVA.

Compania a câştigat licitaţia pentru proiectarea şi execuţia podului conform criteriului "cel mai mic preţ" deşi s-a clasat doar pe locul doi. Municipalitatea a declarat "inacceptabilă" oferta făcută de firma Vest Construct Braşov care a cerut pentru lucrare cu 58.000 lei mai puţin, dar nu a motivat alegerea.

Conform unui comunicat al Primăriei, termenul de execuţie al lucrărilor va fi de 60 de zile după predarea amplasamentului. Contractul urmează să fie semnat pe data de 9 decembrie 2010.

Pe lângă firma câştigătoare, pentru construcţia podului au mai concurat societăţile Drumuri Bihor Oradea în asociere cu Construcţii Căi Ferate Sibiu, Iovidia Braşov şi Vest Construct Braşov.

Firma orădeană Abed Nego s-a remarcat în ultimii doi ani prin adjudecarea mai multor lucrări importante făcute de municipalitate, cum ar fi construcţia sălii de lucru cu publicul din curtea interioară a Primăriei, prelungirea pasajului subteran din gara centrală până în strada Ecaterina Teodoroiu, precum şi reabilitarea Liceului Teologic Reformat Lorantffy Zsuzsana.