Conform unui comunicat al Primăriei, firma Asfamix a ajuns în fază de finalizare a construcţiei podului peste pârâul Peţa care va face legătura între strada Vaporului şi străzile Toamnei şi Atelierelor care au fost prelungite şi unificate. "Podul e aproape gata. Mai trebuie doar asfaltat şi la sfârşitul acestei luni ar putea fi dat în folosinţă", a declarat pentru BIHOREANUL Leontin Pătcaş, şeful Serviciului Drumuri şi Poduri din Primăria Oradea.

Podul, cu o lungime de 11,50 metri şi o deschidere de 12 metri, este construit pe o structură de rezistenţă metalică care are avantajul de a putea monta rapid. Investiţia se ridică la 124.630 lei, plus TVA, şi va oferi după finalizarea lucrărilor de prelungire şi modernizare a străzilor Toamnei şi Adevărului, o cale suplimentară de acces între cartierele Cantemir, Nufărul şi Grigorescu şi zona centrală. "Prelungirea străzilor Atelierelor şi Toamnei a fost deja finalizată. Noul drum este în faza de strat de piatră şi urmează să fie terminat până la sfârşitul lunii iulie", a mai afirmat Pătcaş.

Firma Asfamixt a câştigat licitaţia pentru pachetul de lucrări privind construcţia podului peste Peţa, amenajarea celor 2,2 kilometri de drum cu două benzi care va lega străzile Universităţii şi Atelierelor prin strada Toamnei şi introducerea de utilităţi pentru suma de 6,4 milioane lei. Lucrările vor trebui finalizate înainte de 30 iunie.