Constructorii au început miercuri pavarea cu porfit a străzii Vasile Alecsadri. "Lucrările de pavare au început în prima fază pe părţile laterale, pentru a asigura condiţii de circulaţie în siguranţă pentru pietonii care frecventează această stradă", se menţionează într-un comunicat al municipalităţii.

Potrivit anunţului Primăriei, noul pavaj este similar celui folosit la trotuarul de pe strada Independenţei, precum şi celui aşternut în vară pe porţiunea de la Magazinul Crişul spre pietonalul străzii Republicii.

Tehnica de aplicare a pavajului presupune aşezarea de straturi succesive de balast, beton cu plasă sudată şi mortar, pentru ca în final să fie aplicat stratul de pavaj. După pavarea zonelor laterale, în care ulterior vor fi amplasate terasele, constructorii vor trece la amenajarea zonei centrale a străzii. 

Artera va fi acoperită cu cubeţi de porfir, similar celui folosit în zona carosabilă din Piaţa Unirii, pentru a permite accesul maşinilor de aprovizionare. Rosturile dintre piatra cubică aplicată pe stradă vor fi ulterior acoperite cu o răşină specială.

Investiţia în reabilitarea străzii Alecsandri se ridică la 4,1 milioane lei fără TVA şi este realizată de asocierea firmelor Gavella Com, Porfido ed Arte Consortio Stabile şi Ritmoteh.

Lucrările vor dura aproximativ şase luni şi vor include şi amenajarea a două platforme de containere subterane, realizarea reţelei de canalizare meteorică, precum şi montarea de corpuri de iluminat tip LED pe suspensii din oţel flexibil inoxidabil.