Constructorii au început săpăturile la viitoarea parcare subterană park and ride de lângă Catedrala ortodoxă Învierea Domnului din Centrul Civic.

Lucrările au demarat cu izolarea zonei, identificarea traseului reţelelor din subteran, alegerea împreună cu deţinătorii a noilor trasee ale acestora, stabilirea noilor relaţii de circulaţie împreună cu locuitorii blocurilor învecinate şi marcarea cu indicatoare de orientare a traseului către Cetatea Oradea.

"După rezolvarea tuturor aspectelor care ţin de organizarea propriu-zisă a şantierului, s-au început excavaţiile din zona nordică şi nord-estică, decopertarea zonei placate cu beton şi relocarea reţelelor de utilităţi. Excavaţiile vor continua până la cota de fundare, după care vor începe lucrările la structura parcării subterane", se menţionează într-un comunicat al municipalităţii.

Având în vedere vecinătatea fortificaţiei, care este monument istoric, șantierul se desfăşoară sub supraveghere arheologică.

Lucrările, cu termen de predare de 12 luni, vor trebui finalizate, conform contractului, până la 1 Decembrie.

"Toţi cei care vor utiliza această parcare vor putea, pe baza tichetului de intrare, să circule gratuit în acea zi cu toate mijloacele de transport în comun, pentru că parcarea va fi operată în comun cu Oradea Transport Local", a spus primarul Florin Birta.

Parcarea din Centrul Civic este construită de asocierea firmelor Erbaşu şi Simbac pentru suma de 24,4 milioane lei.

Construcţia va avea o capacitate de 277 de autovehicule, dintre care 9 locuri pentru motociclete. 6 locuri vor fi rezervate pentru persoane cu handicap, iar alte 6 locuri pentru maşini electrice.