Casa Nemes Áron de la intersecţia străzilor Primăriei şi Duiliu Zamfirescu a reintat în şantier.

Potrivit unui comunicat al municipalităţii, înainte de a intra în vacanţa de iarnă, constructorii au refăcut acoperişul, tencuiala şi ornamentele de pe faţada clădirii către strada Primăriei şi urmează să abordeze porţiunea mult mai lungă dinspre Duiliu Zamfirescu.

Ca urmare a stării avansate de degradare a clădirii, aici se vor executa, între altele, lucrări de refacere a faţadelor, zugrăveli, restaurări ale tâmplăriei şi ornamentelor metalice, reabilitare a podului şi şarpantei, înlocuire a învelitorii din ţiglă şi sistemului de colectare a apelor pluviale, precum şi de înlăturare a cablurilor de pe faţade.

Lucrările în valoare de 423.000 lei sunt derulate de firma Compila şi au termen de finalizare sfârşitul anului 2019.

Construită în anul 1900 de antreprenorul Incze Lajos după planurile arhitectului Mende Valér, casa Nemes Áron are o formă rectangulară, cu două curţi interioare şi două faţade orientate spre stradă din care prima, mai scurtă, către strada Primăriei, iar cea mai lungă către strada Duiliu Zamfirescu.

Pe faţada principală a clădirii, mai bogat ornamentată, au mai rămas câteva elemente din decoraţiunile de ceramică colorată şi un ornament metalic ruginit sub forma unei bufniţe stilizate.