Constructorii angajați pentru realizarea centurii comunei Sânmartin au executat mai mult de 15% din volumul total proiectat al lucrărilor, iar în vara aceasta vor turna primul strat de asfalt.

Potrivit unei informări trimise miercuri de Consiliul Județean Bihor, lucrările începute în a doua jumătate a lunii octombrie a anului trecut au ajuns în prezent la un stadiu de execuție de 18%.

„Până în prezent au fost realizate lucrări la nivelul terasamentelor (decapare, săpătură, îmbunătățire teren de fundare, așternere strat de formă și strat de fundație balast), precum și la nivelul podurilor. În perioada următoare vor continua și lucrările de relocare utilități (apă-canal, linii electrice de joasă, medie și înaltă tensiune)”, a transmis administrația județeană printr-un comunicat dat publicității miercuri, adăugând și că firmele angajate „își propun ca în vara acestui an să toarne primul strat de asfalt”.

Drumul de legătură între municipiul Oradea și comuna Sânmartin va avea o lungime de 5,75 km, cuprinzând și bretele de legătură cu DN76 și localitatea Haieu, a căror lungime este de 2,27 km.

Platforma drumului va avea o lățime de 10 metri, iar în lateral șoseaua va avea și o pistă pentru bicicliști cu o lățime de 3 metri. Pe traseu vor exista două poduri, două pasaje, un viaduct, un pasaj subteran pentru bicicliști, 11 podețe și cinci intersecții giratorii.

Traseul pornește din centura Oradiei (din dreptul hotelului Transit), unde trebuie amenajat un pasaj suprateran, străbate câmpurile din spatele fostului CET II, trece pe lângă Băile 1 Mai și ocolește localitățile Sânmartin și Băile Felix pentru a ieși în DN 76 Oradea – Deva.

Executanții proiectului sunt, în asociere, firmele Construcții Erbașu, Vahostav SA, Drumuri Orășenești SA și Procons Group SRL, care pentru finalizarea proiectului au un termen de 12 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

Valoarea totală a investiției este de 177,238 milioane lei, finanțarea fiind realizată din fonduri externe nerambursabile alocate prin Programul Operațional Infrastructură Mare POIM 2014-2020.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!