Reprezentanţii celor mai importante firme de construcţii din nu mai puţin de 11 judeţe de graniţă din România şi Ungaria se întrunesc vineri, 12 aprilie, în Oradea, la cea mai importantă conferinţă regională a anului.

Printre temele care vor fi dezvătute în cadrul conferinţei se numără eficienţa energetică a clădirilor, colaborarea transfrontalieră în accesarea de fonduri europene, necesitatea finalizării autostrăzii Transilvania şi organizarea licitaţiilor.

"Cu ocazia întâlnirii, vom propune amendarea Legii achiziţiilor publice în sensul că preţul cel mai mic să nu mai fie cel mai important criteriu de atribuire a licitaţiei. Vrem să propunem o formulă care să ţină cont şi de calitate, pentru că e greu de crezut că o lucrare care se adjudecă la 40% din preţul de pornire se poate realiza conform caietului de sarcini", a declarat Ioan Lucian, preşedintele Federaţiei Patronilor Bihor.

Cea de-a şasea ediţie a conferinţei "Arhitectura transfrontalieră a construcţiilor" va avea loc la Hotel Double Tree by Hilton în organizarea Federaţiei Patronilor Bihor, Confederaţia Asociaţiilor de Afaceri Transilvania şi Confederaţia Industriaşilor şi a Angajatorilor din Ungaria MGYOSZ. Întrunirea se va desfăşura sub patronajul Uniunii Naţionale a Patronatului Român.

La eveniment şi-au anunţat participarea, printre mulţi alţii, ministrul delegat al Apelor, Pădurilor şi Pisciculturii, Lucia Varga, ministrul pentru IMM-uri, Turism şi Mediul de Afaceri, Maria Grapini şi directorul Agenţiei de Dezvoltare Nord Vest, Marcel Boloş.