Lucrările de amenajare a podului Sfântul Ladislau continuă cu montarea balustradelor din piatră naturală. Operaţiunea este migăloasă şi implică amplasarea fiecărui element, astfel încât îmbinarea să fie perfectă.

În paralel cu montarea balustradelor, echipele de muncitori lucrează la conectarea reţelei de termoficare de pe pod la sistemul centralizat al oraşului şi finalizarea zidului sprijin de pe capătul podului dinspre Piaţa Unirii.

Profitând de faptul că groapa de la capătul podului a fost acoperită, în cursul zilei de luni mai mulţi orădeni au încercat să forţeze trecerea peste pod aventurându-se printre utilaje. Aceştia au fost întorşi din drum de muncitorii care au închis ulterior accesul pe pod cu panouri metalice.

"Săptămâna trecută a fost aşternut şi primul strat de asfalt. După aşternerea stratului final, se va redeschide circulaţia pietonală. Între timp vor continua lucrările la balustradă, la balcoanele podului şi la pavarea trotuarelor", a anunţat luni primarul Ilie Bolojan pe pagina sa de Facebook.

Piesele de granit auriu care formează balustrada vor fi completate, după montare, cu elemente de feroniere. Balustrada, jgeaburile de piatră şi dalele din piatră naturală care vor acoperi trotuarul cântăresc în total 280 de tone.

Reabilitarea podului Ladislau a demarat pe 15 septembrie 2015, cu termen de predare în şase luni. Executate de SC Firesta-Fiser Rekonstrukce Stavby AS, la un preţ de 5,1 milioane lei, lucrările au fost suspendate înaintea sărbătorilor de iarnă şi reluate la începutul lunii februarie.

Perioada de pauză a impus amânarea termenului de predare până pe 31 mai, iar din 5 aprilie circulaţia pietonală pe pod a fost restricţionată pentru circa o lună.