Construcţia pasajului suprateran de pe şoseaua de centură din dreptul Pieţei 100 a intrat în linie dreaptă.

Lucrările la cele două culei de la marginile viitorului pasaj suprateran şi cele două pile din mijloc care vor susţine structura acestuia sunt în curs de finalizare.

"Reprezentanţii firmei constructoare ne-au confirmat zilele trecute că în jurul datei de 15 noiembrie vor începe montarea grinzilor pe pasaj. Operaţiunea va dura circa o săptămână după care se armează şi se toarnă suprastructura de beton pentru a se putea turna asfaltul", a declarat primarul Florin Birta pentru BIHOREANUL.

Potrivit primarului, dacă starea vremii va permite continuarea lucrărilor în acelaşi ritm, pasajul suprateran ar putea fi deschis circulaţiei rutiere în cea de-a doua jumătate a lunii decembrie chiar dacă constructorii vor mai avea de lucru la finisaje.

Potrivit proiectului, pasajul va fi format din două poduri gemene care vor avea între ele o distanţă de un metru pentru a permite dilatări şi contracţii pentru perioadele vară - iarnă.

Construcția va avea sub ea treceri de pietoni cu semafoare acţionate prin buton şi o pistă pentru biciclete.

Pista va fi amenajată de-a lungul străzii Universităţii, inclusiv în zona cartierului Europa, unde riveranii îşi vor retrage gardurile construite abuziv la limita de proprietate, pentru a face loc noii amenajări.

Potrivit contractului de execuţie semnat de municipalitate cu firma Porr Construct, lucrările, în valoare de 30 milioane lei plus TVA, ar trebui finalizate în aprilie 2021.