După luni de pauză, lucrările la podul Sfântul Ladislau, de lângă Primărie, avansează în ritm susţinut. Constructorii au amenajat până acum golurile de conlucrare în structura de rezistenţă a podului şi au montat în ele bare care vor face legătura cu placa de suprabetonare.

"Acum se lucrează la armarea şi cofrarea plăcii de suprabetonare şi armarea balcoanelor, urmând ca săptămâna viitoare să se execute turnarea betonului în placa de suprabetonare, iar la sfârşitul lunii să se monteze membrana de hidroizolaţie peste placa de suprabetonare", se menţionează într-un comunicat al municipalităţii.

Potrivit documentului, măsura închiderii podului era "absolut necesară" pentru realizarea lucrărilor de reabilitare, de betonare şi hidroizolaţie a podului pe toată lăţimea acestuia.

Primăria îşi cere scuze pentru disconfortul creat şi îndeamnă orădenii ca până la redeschiderea traficului pietonal pe pod, programată pentru prima parte a lunii viitoare, să folosească pasarelele din amonte şi aval de pod pentru a traversa de pe un mal pe altul al Crişului Repede.

Reabilitarea podului Ladislau a demarat pe 15 septembrie 2015, cu termen de predare în şase luni. Executate de SC Firesta-Fiser Rekonstrukce Stavby AS la un preţ de 5,1 milioane lei, lucrările au fost suspendate înaintea sărbătorilor de iarnă şi reluate la începutul lunii februarie.

Perioada de pauză a impus amânarea termenului de predare până pe 31 mai, iar din 5 aprilie circulaţia pietonală pe pod a fost restricţionată pentru circa o lună.