Constructorii se pregătesc să finalizeze noua linie de tramvai pe porţiunea din Calea Aradului.

În cursul zilei de joi, au fost montate şinele în zona şantierului, pentru ca săptămâna viitoare, după sărbătorile de Paşti, să se treacă la turnarea betonului.

"În funcţie de starea vremii, în cursul zilei de marţi şi miercuri se va trece la turnarea betonului, astfel încât lucrările din Calea Aradului să se finalizeze până la sfârşitul acestei luni, iar sensul giratoriu de la intersecţia cu strada Vlădeasa să fie redat circulaţiei începând cu data de 1 mai", a declarat directorul tehnic al OTL, Adrian Revnic.

Potrivit directorului, ulterior şantierul noii linii de tramvai va avansa, pe porţiuni, de-a lungul pârâului Peţa către strada Dimitrie Cantemir.

"În momentul de faţă se lucrează în zona de lângă Moară unde se excavează pământ şi se aduce piatră pentru realizarea fundaţiei liniei", a spus directorul tehnic.

Pentru a-şi crea front de lucru, constructorii au demolat împrejmuirea de la fosta moară şi a mutat gardurile de la Universitate şi unitatea de jandarmi.

Având în vedere că pe noile porţiuni nu mai operează sub trafic, ci în zone fără circulaţie, pe viitor constructorii ar putea accelera ritmul lucrărilor.

Amenajarea a 3,8 kilometri de linie dublă de tramvai înierbată care va lega cartierele Ioşia şi Cantemir de-a lungul pârâului Peţa a fost atribuită prin licitaţie unei asocieri din care fac parte firmele Mari-Vila, Abed Nego şi Aquacons pentru suma de 69,1 milioane lei.