Mandatele de arestare emise în urmă cu două săptămâni de Tribunalul Bihor pe numele lui Christian Hornung, Ioan Cotoroi, administratorii unor firme de consultanţă financiară, Beko Andras, administratorul unei firme de proiectare, şi băimăreanul Andras Zoltan, rămân în vigoare.

Curtea de Apel Oradea a analizat, luni, contestaţiile formulate de avocaţii celor patru inculpaţi împotriva măsurii şi a decis că aceasta este legală şi temeinică. Decizia instaţei este definitivă.

Christian Hornung, Ioan Cotoroi, Beko Andras şi băimăreanul Andras Zoltan au fost arestaţi pe 23 octombrie de Tribunalul Bihor pentru o perioadă de 30 de zile, la solicitarea procurorilor DNA Oradea, care îi acuză că ar fi constituit un veritabil grup infracţional organizat prin care intermediau lucrări publice unor firme de construcţii, în schimbul unor sume de bani.

Citiţi despre cum şantaja "gruparea Hornung" constructorii în articolul: "Regizorul" trântelilor: Consultantul care aranja licitaţiile primăriilor UDMR din Bihor a fost arestat pentru trafic de influenţă şi şantaj