Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor (SIF) Bihor au început urmărirea penală împotriva unei orădence de 33 ani, sub acuzaţia de delapidare în formă continuată, femeia fiind reţinută vineri seara, iar sâmbătă prezentată la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea pentru audieri.

Din cercetările poliţiştilor SIF, orădeanca, Adriana Cuc, în calitate de contabilă în cadrul companiei de transporturi internaţionale H. Essers România, a delapidat în perioada 2008 - 2012 aproximativ 440.000 lei din contul societăţii.

sirca_1.jpgŞeful Serviciului, inspectorul principal Florian Sîrca (foto), a declarat, sâmbătă, pentru BIHOREANUL că femeia ridica, lunar, aproximativ 10.000 lei direct din contul bancar al firmei, folosindu-se de documente falsificate.

"Contabila avea specimen de semnătură la bancă şi primea, pe mail, dispoziţii de ridicare pentru diverse sume, semnate de directorul societăţii. Ea le multiplica şi, falsificând data emiterii, se prezenta la bancă de unde ridica din contul societăţii, încă o dată, sumele înscrise", a explicat Sîrca.

Pentru a ascunde furturile, în evidenţele societăţii Cuc înregistra sumele sustrase ca pierderi din diferenţa de curs valutar.

Din prejudiciul creat, Cuc a returnat, vineri, 200.000 lei, iar pentru recuperarea pagubei rămase poliţiştii au instituit sechestru asigurator pe apartamentul şi maşina femeii.

"Învinuita este audiată, în prezent, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, urmând ca procurorii să decidă dacă vor dispune eliberarea ei din arest ori o vor prezenta instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă", a mai spus şeful SIF Bihor.