Ziua Naţională a Contabilului Român, sărbătorită an de an pe 13 iulie, va fi marcată şi în Oradea două zile mai târziu, printr-o manifestare menită să dezbată, între altele, provocările şi modul în care inteligenţa artificială și soluțiile smart pot dezvolta contabilitatea.

Conform unei informări din partea organizatorilor, întâlnirea, desfăşurată sub sloganul „Tradiţie pentru viitor. Evoluăm împreună!”, va avea loc luni, 15 iulie, începând cu ora 13, la Hotel Ramada Oradea.

"Mesajele partenerilor instituţionali ai profesiei - instituţii şi autorităţi de reglementare, mediul de afaceri şi mediul educaţional - vor fi transmise în deschiderea evenimentului, iar împreună cu aceştia, profesioniştii contabili vor dezbate, în panel, tema evenimentului: Era smart accounting: Contabilitatea, de la A la AI. Într-o eră în care tehnologia redefineşte toate aspectele vieţii profesionale pentru a rămâne relevante noilor realităţi din lumea afacerilor, evenimentul îşi propune să exploreze modul în care inteligenţa artificială şi soluţiile smart pot transforma contabilitatea, îmbunătăţind eficienţa, precizia şi valoarea adăugată oferită de profesioniştii contabili partenerilor lor", se arată în comunicat.

Evenimentul, organizat de Corpul Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România (CECCAR), a ajuns la al 20-lea an, fiind considerat "cel mai important eveniment din România dedicat profesiei contabile".

"Ziua Naţională a Contabilului Român reprezintă şi un prilej de a evidenţia în mod public rezultatele muncii experţilor contabili şi contabililor autorizaţi, premiindu-i pe aceştia în cadrul Topului membrilor CECCAR. Sunt recunoscute, astfel, performanţele societăţilor de expertiză contabilă şi de contabilitate, precum şi ale experţilor contabili şi contabililor autorizaţi, în semn de apreciere a contribuţiei acestora la dezvoltarea profesiei şi a mediului de afaceri, în interes public", mai menţionează comunicatul.

De altfel, premierea specialiștilor din domeniu a devenit o tradiţie.

Vezi AICI cine au fost cei mai buni contabili din Bihor în anul 2023!

Anul acesta, Ziua Națională a Contabilului Român va fi sărbătorită pe un fundal tensionat, contabilii, experții contabili, dar și clienții lor reclamând măsurile recente luate de Guvern, catalogându-le ca fiind „abuzuri fiscale și legislative”, în dezavantajul firmelor, dar și al contabililor, a căror muncă este îngreunată.

Așa cum BIHOREANUL a mai scris, și contabilii din Bihor, susținuți de clienții lor antreprenori, se alătură demersului inițiat la nivel național și numit „Fără haos în legislația fiscală! Vrem predictibilitate”, organizând luni, 8 iulie, de la ora 10, un protest în fața Prefecturii, iar apoi un marș pe câteva străzi centrale.

Detalii, în articolul „Contabilii din Bihor organizează un marș de protest în centrul Oradiei, nemulțumiți de „haosul din legislația fiscală”, inclusiv de e-TVA

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!