Drumurile orădene vor fi întreţinute de orădeni. Curtea de Apel Oradea a respins luni, ca nefondată, plângerea depusă de asocierea firmelor Diferit şi RADP Cluj Napoca, perdanta licitaţiei pentru încredinţarea lucrărilor de întreţinere şi reparaţii străzi pe următorii patru ani.

"Instanţa a respins plângerea depusă împotriva deciziei Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor şi a reţinut practic soluţia dată de comisia de licitaţie. Conform acesteia, lucrările de întreţinere şi reparaţii străzi în următorii patru ani vor fi executate de de asocierea reprezentată de firma Selina, pe malul stâng, respectiv Drumuri Orăşeneşti pe malul drept al Crişului Repede", a declarat viceprimarul Mircea Mălan.

Potrivit edilului, contractul de lucrări între municipalitate şi firmele câştigătoare va fi semnat în zilele următoare, după comunicarea oficială a sentinţei.

Firmele Diferit şi RADP Cluj Napoca au contestat în octombrie 2013 la CNSC eliminarea din licitaţie prin declararea ofertei depuse ca neconformă caietului de sarcini. Asociaţii au depus o ofertă cu patru milioane lei mai ieftină decât concurenţa dar, potrivit municipalităţii, nu au descris corespunzător nici procedurile tehnice, nici planul de urmărire a calităţii lucrărilor.

Cu un buget estimat la 22 milioane euro, licitaţia pentru contractul de întreţinere, reparaţii, amenajări de străzi, poduri şi trafic rutier, a fost organizată pe două pachete distincte şi a pus capăt monopolului firmei Selina asupra reparaţiilor de străzi în Oradea.

Conform soluţiei Comisiei de licitaţie, asocierea firmelor Selina şi Drumuri Bihor se va ocupa în următorii patru ani de întreţinerea celor 426 de străzi situate pe malul stâng, în Oraşul Nou, Subcetate, Velenţa, Dragoş Vodă, Dimitrie Cantemir şi Nufărul, pentru suma de 45,1 milioane lei plus TVA.

Celelalte 364 de străzi de pe malul drept, din cartierele Rogerius, Oncea, Nicolae Iorga şi toate arterele adiacente, vor fi întreţinute de Drumuri Orăşeneşti, Gauss Topo şi Ritmoteh pentru 44,7 milioane lei.

Citeşte pe aceaşi temă şi "Pe din două! Monopolul firmei Selina asupra reparaţiilor de străzi din Oradea a fost spart"