Fostul preşedinte al Judecătoriei Beiuş, Vasile Birău, căruia poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Bihor i-au anulat permisul de port armă pentru o perioadă de 2 ani după ce l-au prins că manevra puştile de vânătoare fără respectarea legii, rămâne cu sancţiunea.

Judecătoria Beiuş a respins, marţi, contestaţia lui Birău împotriva măsurii, fostul magistrat, în prezent pensionar şi ex-preşedinte al Asociaţiei Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Beiuş, având posibilitatea să atace soluţia instanţei, cu apel, în termen de 30 zile de la comunicare.

Fostul preşedinte al Judecătoriei Beiuş, dar şi celelalte trei persoane care îl însoţeau la o partidă de vânătoare organizată pe 3 decembrie 2016, au fost abordaţi de poliţişti la locul de întâlnire stabilit pentru partida de vânătoare, la o benzinărie de la intersecţia DN76 cu drumul judeţean 795.

În urma verificărilor, dintre cele cinci persoane care participau la vânătoare, patru au fost găsite că transportau armele fără huse, iar una şi cu muniţie nepermisă, adică alice mai mari decât permite legea şi denumite popular "poaşte".

Contravenţia constatată s-a soldat pentru cei patru vânători cu amenzi de câte 2.001 lei, dar şi cu anularea dreptului de a deţine, purta şi folosi arme şi muniţie, situaţie nu tocmai onorabilă pentru Birău, care la vremea respectivă era preşedintele AVPS Beiuş şi, prin natura funcţiei, pus să supravegheze respectarea legii de către vânători şi pescari.

Citiţi ce spune fostul judecător despre amenda încasată în articolul: Razii printre vânători: Fostul preşedinte al Judecătoriei Beiuş, Vasile Birău, şef peste AJVPS Beiuş, ar putea rămâne fără permis de armă