Jucătoarea bihoreană de tenis Irina Maria Bara continuă ascensiunea din clasamentul WTA, ajungând în această săptămână până pe poziţia a 151-a la simplu, respectiv pe locul 105 în clasamentul de dublu.

Această urcare în ierarhiile mondiale ale tenisului feminin se datorează rezultatelor bune de la ultimul turenu, cel din Statele Unite ale Americii, de la  Indian Harbour Beach (Florida), unde sportiva din Ştei a câştigat proba de dublu şi unde a disputat finala de simplu.

Bihoreanca a avut în Florida un turneu ITF PRO pe zgură aproape perfect, după ce a ajuns până în ultimul act al ambelor probe de la competiţia ce a fost dotată cu premii totale în valoare de 60.000 de dolari.

La dublu, Irina a făcut pereche cu Silvia Soler Espinosa din Spania, iar în finală a câştigat, alături de partenera ei, cu scorul de 6-4, 7-5, în faţa perechii Jesica Pegula - Maria Sanchez (ambele din SUA). A fost, astfel, a 25-a victorie pentru Irina Bara într-un turneu ITF de dublu şi primul succes din acest an.

Cât priveşte proba de simplu, în semifinale, bihoreanca a reuşit o victorie importantă în faţa americancei Taylor Towsend (nr. 114 WTA), pe care a învins-o cu 6-7, 7-5, 7-5, după 3 ore şi 26 de minute de joc.

În finală însă, Irina a resimţit şi oboseala şi asta s-a văzut în jocul ei, cedând şi meciul cu Caroline Dolehide din SUA (de 19 ani şi nr. 135 WTA), cu scorul de 4-6, 5-7. Partida a durat o oră şi 40 de minute.

De notat faptul că pentru victoria la dublu de la acest turneu, Irina Maria Bara va împărţi cu partenera ei, Silvia Soler, suma de 3.344 de dolari pe care au câştigat-o, iar pentru calificarea în finala de simplu Irina va încasa un premiu de 4.863 dolari.