Românii din străinătate continuă să se repatrieze masiv, profitând de relaxarea măsurilor de prevenire a răspândirii Covid-19, mai precis de faptul că, potrivit reglementărilor în vigoare, de câteva zile nu mai intră în carantină instituţionalizată, ci trebuie să stea izolaţi acasă.

Luni, în jurul orei 16, pe sensul de intrare în România, pe la punctul de trecere a frontierei Borş, cozile erau atât de mari încât timpul de aşteptare era în medie de două ore şi jumătate.

Datele sunt oficiale, ele fiind publicate pe portalul Poliţiei de Frontieră. Acolo se menţionează că se înregistrează trafic intens la punctul din Borş, pe sensul de intrare, în ciuda faptului că sunt deschise şapte artere de control, iar timpul mediu de aşteptare este de 150 de minute.

Frontierele cu Ungaria s-au aglomerat de la intrarea în vigoare a stării de alertă, după expirarea stării de urgenţă.

Câţiva români care au ajuns, duminică, în România, trecând frontiera prin Borş, au declarat BIHOREANULUI că se întorc în ţară fiindcă au rămas fără joburi din cauza pandemiei de Covid-19.

De duminică dimineaţa până luni dimineaţa au intrat în ţară, pe la frontiera Borş, circa 4.000 de persoane cu 1.700 de mijloace de transport, potrivit comisarului-şef Laura Bondar, purtătorul de cuvânt Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea. Pe sensul de ieşire din ţară, în 24 de ore, au trecut circa 2.500 de persoane, cu 1.600 de mijloace de transport.